Вашите Въпроси

Какво е 'уеб дизайн' и защо е важен?

Уеб дизайнът включва много и различни умения и дисциплини в изработката и поддръжката на уеб сайтове. Различи аспекти на уеб дизайна включват графичен дизайн, дизайн на интерфейса (UI - User Interface), дизайн на потребителското взаимодействие с уеб сайта (UX - User Experience) и др.

Много важна част в проектирането на дизайна на един уеб сайт е да се прецени крайната му цел, очаквания от него, какво искате да представите на посетителите и в последствие бъдещи клиенти и бизнес контакти.

Ако през уеб сайта Ви ще се осъществяват продажби, т.е. имате нужда от дизайн на онлайн магазин, главните цели ще бъдат продажбите през уеб сайта и автоматизизацията им с цел максимално лесен избор и преглед на даден продукт и неговото закупуване. За целта е нужно навигацията на уеб сайта да бъде лесна за разпознаване и навигиране през страниците на уеб сайта, да се стига максимално бързо до крайният продукт/страница с минимален брой кликове и подредбата на елементите да бъде по важност за потребителя/посетителя на сайта. Ако желаете да представите дейността на бизнеса Ви чрез уеб сайта и да го промотирате и да наберете популярност между конкуренцията си, ще Ви е нужен корпоративен уеб сайт - визитка. Корпоративните уеб сайтове, са сайтове, които притежават идентичен дизайн, изработен за конкретния клиент и изработката им започва от самото начало - без използване на готови шаблони, заготовки и CMS (Content Management System) системи или в превод 'Системи за управление на съдържанието'. Примери за подобни CMS системи са Wordpress, Opencart и др.. Тези сайтове са уникални от към съдържание, форма на елементите му, подредба, функционалност, гъвкавост и скорост на работа. Типично уеб сайтовете визитки съдържат малък брой страници. Те могат да бъдат статични, където съдържанието не се променя често или динамични, където съдържанието може да бъде променяно често, добавяно ново или изтривано. Пример за динамични страници са секции 'Блог', 'Новини' или 'Често задавани въпроси', където на определени периоди се добавя информация, изтрива или променя.

Друг важен елемент в проектирането на дизайна е подбора на цветове, къде те биват използвани и честотата, с която се използват. Колкото по-удобно, интуитивно и приятно изглежда и се работи с уеб сайта, толкова повече вероятността посетителя да се върне отново и да го използва, се увеличава неимоверно.

Правилното проектиране на дизайна на Вашия уеб сайт също оказва голямо влияние върху резултатите в търсачките и в частност влияние върху SEO оптимизацията на сайта.

Всеки един от гореописаните елементи в проектирането на един дизайн е от огромна важност и при правилната им имплементация, потребителските отзиви стават положителни и потенциалният трафик на бъдещия уеб сайт се увеличава.

В този ред на мисли..

Една от най-важните части в изграждането на един дизайн за уеб сайт е структурата на елементите и линията. Ако вече имате уеб сайт и желаете редизайн, ние ще се съобразим с вече изграденият брандинг и линия. В случай, че нямате и желаете да стартирате сега, ние ще Ви помогнем да го направите със стил.

Ние можем да Ви предложим широка гама от уеб решения. Свържете се с нас за повече информация или попълнете формата за запитване. По този начин ще спестим време и ще улесним процеса. Ще се радваме да Ви помогнем!