Вашите Въпроси

Каква е разликата между оптимизация и SEO оптимизация?

Оптимизация на производителността и SEO оптимизация са два различни процеса, които 'работят' за една кауза - адекватен резултат от търсенето на Вашите посетители, който е предоставен на бързодействащ уеб сайт.

Оптимизацията на производителността включва в себе си различни процеси като намаляне на броя 'извикваните' ресурси на страниците, намаляне на размера на уеб сайта, намаляне на времето на зареждане на всяка от страниците и още много други. Има различни платформи, които се използват за проверка на резултатите на Вашия уеб сайт - скорост, размер на страниците, брой ресурси, брой празни/грешни страници (страници, които връщат грешка 404) и прочие. Резултатите по-долу са от сайта на www.pistudio.bg, генерирани от Google Pagespeed Insights.(Резултатът вляво е за мобилни устройства, а този вдясно от настолни компютри.)

SEO оптимизацията е коренно различен процес от този по оптимизацията на производителността. SEO оптимизацията отговаря за съдържанието на уеб сайта и представянето му пред търсещите машини. В този вид оптимизация се включва писането на оптимизиран за търсачките текст - като директно съдържание на уеб сайта и неговите страници или под формата на ключови думи, описания, заглавия и прочие, за които се прави проучване. Също така, този вид оптимизация включва и въвеждане във външни платформи като Google My Business и създаване на външни връзки (Link Building).

В този ред на мисли..

Една от най-важните части в изграждането на един дизайн за уеб сайт е структурата на елементите и линията. Ако вече имате уеб сайт и желаете редизайн, ние ще се съобразим с вече изграденият брандинг и линия. В случай, че нямате и желаете да стартирате сега, ние ще Ви помогнем да го направите със стил.

Ние можем да Ви предложим широка гама от уеб решения. Свържете се с нас за повече информация или попълнете формата за запитване. По този начин ще спестим време и ще улесним процеса. Ще се радваме да Ви помогнем!